120 M Ft

Szomor, Komárom-Esztergom megye

Térkép előnézet

megnézem a térképen

Szomor, Komárom-Esztergom megye

x
Típus
eladó különleges terület
Telekterület
46 000 m²
Villany
telken belül
Víz
telken belül
Csatorna
utcában

Gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező, fejlesztési terület és családi birtoknak kialakítható terület eladó egyben Szomoron a Zsámbéki medencében. Jogilag tiszta, per-, teher- és hiteljelzálog mentes. A területen erdő, szántó, gyep, hegyvidék és vízátfolyás van, amely alkalmas víztározó építésére. A területen keresztül folyó patakból mentén kialakítható tó/víztározó a település jóváhagyott rendezési tervében már szerepel. Mivel Komárom -Esztergom megyében helyezkedik el , így alkalmas lehet Eu. támogatások igénybevételére. A területről csodálatos panoráma tárul elénk. Tökéletes egy magánbirtok kialakítására. A terület ,magánszemélytől eladó .A terület mérete 46 hektár.
RÖVID LEÍRÁS A SZOMORI MEZŐGAZDASÁGI TERÜLETEKRŐL
A Szomor település külterületén elhelyezkedő, mezőgazdasági területek közül, a vonatkozó uniós és hazai jogszabályi előírások értelmében, mintegy 16 ha támogatható amely területalapú támogatásra (illetve ehhez kötődő egyéb kiegészítő támogatási jogcímekre, pl. zöldítés) jogosult.
A támogatás mértéke a hasznosítási iránytól, illetve a kérelmet benyújtó személytől függően változhat!
Az érintett területek a földhivatali nyilvántartásban szántó, gyep, illetve legelő művelési ágban szerepelnek. Az egységes kérelem részét képező területalapú támogatás iránti kérelemben a területeken a valóságban végzett mezőgazdasági termelési tevékenységnek megfelelően, a hasznosítási iránynak megfelelő, művelés szerinti megnevezések kerültek minden évben feltüntetésre (pl. állandó gyep, őszi búza, őszi káposztarepce, legelő, stb.). A művelési ág és a hasznosítási irány nem egyezik meg!
A szántóföldi növénytermesztés elsősorban gabonafélék, illetve ipari és takarmányozási célú növényfélék hagyományos vetésforgóban végzett termesztésére alapozott.
Az állandó gyepterületek hasznosítása, valamint helyes környezeti és mezőgazdasági állapotban tartása kaszálás révén valósul meg.
A területalapú támogatás mértéke (amely függ az adott naptári évben érvényes, az Európai Központi Bank által megállapított és a támogatások elszámolásánál alkalmazott HUF / EUR átváltási rátától) a 2018. támogatási évben hozzávetőlegesen 45.000 Ft / ha.
Az ún. „zöldítés” támogatási jogcím esetében a támogatás mértéke (amely szintén függ az adott naptári évben érvényes, az Európai Központi Bank által megállapított és a támogatások elszámolásánál alkalmazott HUF / EUR átváltási rátától) a 2018. támogatási évben mintegy 25.000 Ft / ha.
A fenti két támogatási jogcím összege mindösszesen mintegy 70.000 Ft / ha.
Megjegyzést érdemel az a tény, hogy a fenti két támogatási jogcím támogatási összege csak együttesen igényelhető, illetve a támogatható területekre igényelhető támogatás mértéke esetlegesen egyéb támogatási jogcím (pl. fiatal mezőgazdasági termelő támogatása, amely támogatási összeg az egységes kérelem keretében, legfeljebb 90 hektár után évente igényelhető, és az a SAPS és a zöldítési támogatáson felül jár) bevonásával akár növelhető.
A támogatások mértékéről és igénylésének módjáról az alábbi, vonatkozó hazai jogszabályok rendelkeznek elsődlegesen:
5 / 2015. (II. 19.) FM rendelet;
8 / 2015. (III. 13.) FM rendelet;
10 / 2015. (III. 13.) FM rendelet;
22 / 2015. (IV. 5.) FM rendelet.

Elérted a hirdetőt telefonon?