Bezárás

Vonyarcvashegy, Liszt Ferenc utca

Térkép előnézet

megnézem a térképen

Vonyarcvashegy, Liszt Ferenc utca

x
Típus
eladó családi ház
Alapterület
210 m²
Négyzetméterár
466 667 Ft/m²
Telekterület
2 760 m²
Szobák száma
5
Tetőtér
beépített
Ingatlan állapota
újszerű
Építés éve
2001-2010 között
Pince
nincs
Épület szintjei
3
Fűtés
gáz (cirko), cserépkályha
Parkolás
önálló garázs - benne van az árban
Kilátás
panorámás
Rezsiköltség
20 000 Ft/hó
Fürdő és WC
külön és egyben is
Légkondicionáló
nincs

A Keszthelyi-hegység egyik nyugodt, csendes völgyében, az erdő ölelésében eladó egy három szintes családi ház. A házat egy svájci állampolgár építette szűk húsz évvel ezelőtt, hat-nyolc éve egy alapos felújításon esett át (hőszigetelés, fa szerkezeti elemek cseréje, felújítása, kazáncsere, napelemek beépítése, belső felújítások), így egy nagyon alacsony rezsijű, mégis sokrétűen használható, meseszép környezetben, meseszép lakóház jött létre.
A ház szintenként cca.70-70 m2 alapterületű.
Az alsó szint teljesen önállóan használható, bejárata kizárólag az udvarról van, egy hatalmas, kellemes szobát, nagy étkező-konyha-nappali helyiséget, zuhanyzós fürdőszobát WC-vel, és egy gépészeti helyiséget tartalmaz.
A gyönyörű, gerendás, fiókos mennyezettel rendelkező, a konyha és fürdőszoba kivételével fa hajópadlóval burkolt középső szintre a nagy, balatoni kilátással rendelkező, délelőtt napsütötte, délután egy hatalmas diófától árnyas teraszról léphetünk be abba a helyiségbe, ami a felújítás előtt tornác, ma pedig egy tágas télikert, helyet adva cipőknek, kabátoknak, téli napsütésben növényeknek, és a Balaton látványának élvezete mellett végzett pihenő és szabadidős tevékenységnek egyaránt. Innen a tágas, kényelmes, egyben kuckós konyha-étkezőbe lépünk, ahol a régi konyhabútor elbontásra került annak érdekében, hogy a ház lelkéhez illő, épített, rusztikus konyhabútornak adja át a helyet, de sajnos ez a feladat már az új tulajdonosokra vár. Az új konyhabútor elrendezéséhez a villanyszerelés már elkészült. A konyha étkezőből nyílik egy tágas szoba, amelyhez egy csak onnan megközelíthető fürdőszoba (fürdőkád + mosdó + WC) tartozik, eredeti, finom ízlésről tanúskodó burkolatokkal, szaniterekkel. A konyha-étkező szobától elválasztó falába egy gyönyörűséges szemes, padkás cserépkályhát épített a hajdani svájci tulajdonos, mely a szobát, a konyha-étkezőt, és ezáltal a szabad lépcsőfeljárón keresztül a tágas tetőteret is tökéletesen befűti.
A tetőtérben egy nagy nappali kapott helyet hajópadlóval, fa mennyezeti burkolattal, egyik irányban kilátással a völgy túlsó oldalára, másik irányban egy végtelenül otthonos, kicsi, és mégis tágas teraszra nyílóan a gyönyörű Balatonra, innen élvezve reggel és este, napkelte előtt és napnyugta után a már és még a napsütésben tündöklő Szent Mihály-kápolna hihetetlen látványát. Ebből a nappaliból nyílik egy tágas fürdőszoba mosdóval, épített zuhanyzóval, nyílik két szoba, és egy különálló WC.
Az ingatlan sok gyümölcsfával, könnyen karbantartható, nagy, természetes növényzettel takart füves területtel, ezen túl üvegházzal, konyhakerttel, udvari tároló helyiségekkel, az üvegház, konyha- és díszkert öntözését egész évben kiszolgáló, 15 m3-es csapadékvíztárolóval rendelkezik.
És még nem beszéltem a kizárólag napkeltekor, hihetetlen hangerejű, sok ezer madártorokból egyszerre hallható, teli torokból szóló madárcsicsergésről, vagyis inkább madárzengésről...

Elérted a hirdetőt telefonon?