Bezárás
299 M Ft

Lesencetomaj, Szőlőhegy 41.

Térkép előnézet

megnézem a térképen

Lesencetomaj, Szőlőhegy 41.

x
Típus
eladó hétvégi házas nyaraló
Alapterület
140 m²
Négyzetméterár
2 135 714 Ft/m²
Telekterület
85 000 m²
Szobák száma
2
Tetőtér
beépíthető
Ingatlan állapota
felújított
Építés éve
1981-2000 között
Épület szintjei
2
Fűtés
cserépkályha
Villany
van
Víz
van
Gáz
nincs
Csatorna
nincs
Kilátás
panorámás

A Balaton-felvidéken, Tapolcától, Szigligettől pár perc autóútra Lesencetomaj település felett ajánlom figyelmébe ezt a különleges ingatlant, lenyűgöző panorámával a tanúhegyekre és a Balatonra.
A családi vállalkozásként működő pincészethez 8,5 hektár gondosan művelt szőlőültetvény tartozik, mely hét szőlőfajtából tevődik össze. A szőlő feldolgozása, a bor palackozása és tárolása helyben történik. Az épület alatt húzódó összesen 270 négyzetméteres feldolgozóban, borospincében jelenleg 660 hektoliter befogadására alkalmas műanyag és acél tárolótartály és 252 hektoliter tárolására alkalmas tölgyfahordó van.
A Balaton-felvidék egyik legjobb bortermő helyén található szőlőtáblák kiváló klíma- és talajadottságokkal rendelkeznek, a fiatal ültetvények dél-délkeleti kitettségűek, középmagas kordonművelésűek.
A tökéletesen tájba simuló, Balaton-felvidéki stílusban tervezett és megépített házból gyönyörű kilátás nyílik a környező hegyekre és a Balatonra.
AZ ÉPÜLET A KÖVETKEZŐ HELYISÉGEKRE TAGOLÓDIK:
-Mosdó 3 db, zuhanyozó 1 db össz.12nm
- Fűtés : vegyes tüzelésű kazán és kályha
-Pince: 270 nm
-Konyha 27 nm
-Bemutatóterem (nappali) 67 nm
-Tornác 20 nm
-a tetőtérben 3 szoba, 2 fürdőszoba kialakítása lehetséges.
A vételár részét képezi a vállalkozás működését biztosító Kft., a 8,5 hektár szőlőültetvény, a szőlőfeldolgozásnak, bortárolásnak, esetleges vendégszállásnak helyet adó épület, borospince, minden ehhez kapcsolódó eszköz, felszerelés, mezőgazdasági gép, illetve a faluban található lakóépület a borpalackozóval.