Bezárás
299 M Ft

Lesencetomaj, Veszprém megye

Térkép előnézet

megnézem a térképen

Lesencetomaj, Veszprém megye

x
Típus
eladó pince, présház
Négyzetméterár
3 518 Ft/m²
Telekterület
85 000 m²

A Balaton-felvidéken, Tapolcától, Szigligettől pár perc autóútra Lesencetomaj település felett ajánlom figyelmébe ezt a különleges ingatlant, lenyűgöző panorámával a tanúhegyekre és a Balatonra.
A családi vállalkozásként működő pincészethez 8,5 hektár gondosan művelt szőlőültetvény tartozik, mely hét szőlőfajtából tevődik össze. A szőlő feldolgozása, a bor palackozása és tárolása helyben történik. Az épület alatt húzódó összesen 270 négyzetméteres feldolgozóban, borospincében jelenleg 660 hektoliter befogadására alkalmas műanyag és acél tárolótartály és 252 hektoliter tárolására alkalmas tölgyfahordó van.
A Balaton-felvidék egyik legjobb bortermő helyén található szőlőtáblák kiváló klíma- és talajadottságokkal rendelkeznek, a fiatal ültetvények dél-délkeleti kitettségűek, középmagas kordonművelésűek.
A tökéletesen tájba simuló, Balaton-felvidéki stílusban tervezett és megépített házból gyönyörű kilátás nyílik a környező hegyekre és a Balatonra. A lakószinten szociális helyiségek, konyha és egy borkóstolásra is alkalmas egylégterű tartózkodó helyiség található, a tetőtér alapterülete pedig három szoba és egy fürdőszoba kialakítását teszi lehetővé.
A vételár részét képezi a vállalkozás működését biztosító Kft., a 8,5 hektár szőlőültetvény, a szőlőfeldolgozásnak, bortárolásnak, esetleges vendégszállásnak helyet adó épület, borospince, minden ehhez kapcsolódó eszköz, felszerelés, mezőgazdasági gép, illetve a faluban található lakóépület a borpalackozóval.