Bezárás
80 M Ft

Balástya, Gajgonyatanya

Térkép előnézet

megnézem a térképen

Balástya, Gajgonyatanya

x
Típus
eladó általános mezőgazdasági ingatlan
Négyzetméterár
571 429 Ft/m²
Telekterület
44 039 m²
Épület területe
140 m²

Balástya határában, Szeged központjától 20 km-re, az M5-ös autópálya Balástyai felhajtójától 5 km-re működő tanyagazdaság 7 500 nm-es fóliakertészettel, 140 nm hasznos alapterületű ökoházzal és egyéb gazdasági célú épületekkel eladó.

A 44 039 nm-es tanyagazdaság az 5-ös számú országút mellett, helyezkedik el, így télen-nyáron jól megközelíthető. A tanya nem zajos, mivel udvara, illetve épületei 200-250 m-re fekszenek az országúttól.
A gazdaság közel 2 hektáros bekerített területtel és azon több nagyméretű kapuval rendelkezik, így lehetővé téve munkagépek, akár kombájnok minden irányban történő mozgását. A főkapu távirányítású, elektromos mozgatású.
A gazdaság főprofilja a fóliakertészet, ennek megfelelően a területen 6000 nm nagylégterű és 1500 nm kislégterű fóliasátor található, ezek fűtéséhez szükséges vezetékes ipari gáz bevezetésre került.
Az egész bekerített terület öntözésére földbe ásott gerincvezeték-rendszer szolgál. A zavartalan vízellátást 12 db fúrt kút, 3 fázisú SIHI szivattyúk és 60 köbméteres fóliával bélelt víztározó biztosítja. A tápanyag-utánpótláshoz szükséges tápoldat-keverőtartályok szintén rendelkezésre állnak.
Jelenleg építés alatt áll egy 150 nm-es acélvázas, könnyűszerkezetes, nagy belmagasságú tárolóépület.
A területen még őszibarack ültetvény, jelentős mennyiségű kordonos csemegeszőlő, szilva és meggyfa található. A lakóháztól távol, elkerített baromfiudvar tyúkóllal és néhány férőhelyes sertésól szolgál a családi szükségleteket fedező tojás és húsmennyiség megtermelésének a színhelyéül. Az országút és az elkerített terület között 1 hold szántó (jelenleg búzával bevetve) terül el, amely szintén a gazdasághoz tartozik. A tanyával szomszédos földterületek szintén megvásárolhatóak, így a bővülés, növekedés lehetősége jelenleg biztosított.

A nagyméretű parkosított tanyaudvar központi helyén egy több mint 100 esztendős hatalmas koronájú eperfa áll, amely környezetében található egy 140 nm hasznos alapterületű „alacsony energiájú” lakóház, egy 70 nm bruttó alapterületű melléképület, és egy 40 nm-es könnyűszerkezetes többfunkciós (garázs, műhely, tároló) épület, valamint egy kb. 5 m3-es dísztó koi pontyokkal és egy filagória. A gondozott, füvesített udvaron az előzőekben felsorolt létesítményeket betonjárdák, illetve térkő burkolatú utak kötik össze, növelve annak rendezett jellegét.

A tetőtérbeépítéses lakóház 1990-ben épült beton sávalapra, illetve vasbeton alapkoszorúra rakott 1,5-szeres vályogtégla falazattal, 2 rétegű (bitumen-alulemez) talajnedvesség elleni szigeteléssel. A födémnél vasbeton koszorúval és kiselemes előregyártott vb. födémelemekkel, csavarozott fa fedélszékkel, betoncserép fedéssel.
A jobb hőszigetelés érdekében határoló falakat kívül-belül perlites vakolattal vakolták, amelyre még kívülről 8 cm vastag polisztirolhab szigetelés került. Ezért a lakóház fűtési költsége minimális, nyáron viszont a legnagyobb kánikulában is hűvös marad.
A lakóház vízellátásáról hidrofor, a melegvíz-ellátásról és fűtésről kombi gázkazán, a kiegészítő fűtésről kandalló gondoskodik. A keletkező szennyvíz elhelyezésére nagyméretű emésztőgödör szolgál.
A ház helyiségei a két tetőtéri helyiség kivételével kerámialap burkolatúak, a nyílászárók fa alapanyagúak, az ablakok hőszigetelt üvegezésűek. A földszinti szobák tágasak, nagy alapterületűek, a 29,7 nm-es nappali nagyobb társaság fogadását is lehetővé teszi.

A 7x10 m-es melléképület a lakóépülethez hasonlóan vb. alapokra épült, jó hőszigetelésű, vályog falazatú létesítmény, melyben egy 60 m3-es hűtőkamra, csomagolóhelyiség, és egy pihenőszoba, vagy öltöző kapott helyet.

Ajánlom ezt a tanyát mindazoknak, akik szeretnének gazdálkodással, kertészkedéssel foglalkozni, viszont ragaszkodnak a városias infrastruktúra elérhető közelségéhez.

Elérted a hirdetőt telefonon?